Kako nastane Share® fermentirana sliva?
Azijska mudrost u kombinaciji s europskim znanjem i iskustvom: ShareOriginal® šljiva (jap. marelica) - koja se naziva i japanska marelica - smatra se izuzetnom namirnicom u tradicionalnoj azijskoj kulturi od 5. stoljeća. Samoniklo uspijeva na plodnim brežuljcima duž suptropske geografske širine, u planinama Guangxi, Tajvanu i Japanu.
Fermentacija znači čuvanje pod kontroliranim nakupljanjem vrijednih enzima i mikroorganizama. Ovaj stoljećima star proces oživljen je modernom tehnologijom i čini Share® šljivu (jap. marelica) pravom "superhranom".
Fermentacija Share® sliv poteka v sodovih, ki so delno zakopani pod zemljo (naravno uravnavanje temperature) in traja celih 30 mesecev.
Najdragocenejša skrivnost Share® izdelkov so bakterijske kulture, ki se že mnogo generacij prenašajo iz roda v rod.
Te bakterijske kulture so ključne za uspeh edinstvene - izjemno dolge fermentacije.
*Slika je simbolična.
Fermentacija poteka pod budnim očesom japonskih fermentacijskih mojstrov, pred zaključkom pa je pregledana s strani neodvisnega inštituta.
Slive ves čas fermentacije prehajajo skozi naravne spremembe. Mikroorganizmi sadež preobrazijo v majhno kroglico popolne kombinacije prebavnih encimov, vlaknin, probiotikov, polifenolov, mineralov. Japonska sliva se tako preobrazi iz divjega sadeža v čudovitega "metulja".
Po dveh in pol letih se fermentirane sadeže odcedi, oprha in povalja v mešanici visokokakovostnih sezonskih zelišč (murva, yerba mate...).
Nato se zapakirajo v velike vreče, nato v zaboje in gredo na ladijsko pot v Švico. Tukaj se posamezne slive ročno zapakirajo v neprodušno zaprte bio-razgradljivo embalažo, ki izdelek varujejo pred svetlobo, vlago in zrakom. Te pa v škatlice po 7 kos in večje vrečke po cca. 30 kos - kakršne imate na voljo v naši ponudbi. Ves postopek je ISO certificiran.
Ker gre za sadež, se lahko izdelek razlikuje po velikosti, barvi in obliki. To je popolnoma normalno.
Ampak fermetacija se še ni zaključila! Mikroorganizmi v embalaži nadaljujejo svoje delo, vse dokler izdelka ne zaužijemo.