Kako nastane Share® fermentirana sliva?
Na strmih pobočjih daleč stran od industrijskega hrupa divje rastejo drevesa, ki rodijo eno izmed najstarejših in najbolj cenjenih skrivnosti narave.
Vsaka japonska sliva, se rodi kot droben cvet, naravno varovan pred škodljivci in vremenskimi vplivi, brez uporabe kakršnih koli kemikalij. Uspevajo v morskem podnebju na območju velikosti Teksasa.
Slive so ročno obrane in pregledane za zagotavljanje najvišje kakovosti. Obrane so v obdobju, ko so najbolj primerne za fermentacijo in v tem obdobju vsak dan šteje.
Ko je obiranje končano, slive prepeljejo v predelovalni obrat. Previdno jih očistijo in plodove pripravijo na naslednjo pomembno fazo – fermentacijo.
Fermentacija Share® sliv poteka v sodovih, ki so delno zakopani pod zemljo (naravno uravnavanje temperature) in traja celih 30 mesecev.
Najdragocenejša skrivnost Share® izdelkov so bakterijske kulture, ki se že mnogo generacij prenašajo iz roda v rod.
Te bakterijske kulture so ključne za uspeh edinstvene - izjemno dolge fermentacije.
*Slika je simbolična.
Fermentacija poteka pod budnim očesom japonskih fermentacijskih mojstrov, pred zaključkom pa je pregledana s strani neodvisnega inštituta.
Slive ves čas fermentacije prehajajo skozi naravne spremembe. Mikroorganizmi sadež preobrazijo v majhno kroglico popolne kombinacije prebavnih encimov, vlaknin, probiotikov, polifenolov, mineralov. Japonska sliva se tako preobrazi iz divjega sadeža v čudovitega "metulja".
Po dveh in pol letih se fermentirane sadeže odcedi, oprha in povalja v mešanici visokokakovostnih sezonskih zelišč (murva, yerba mate...).
Nato se zapakirajo v velike vreče, nato v zaboje in gredo na ladijsko pot v Švico. Tukaj se posamezne slive ročno zapakirajo v neprodušno zaprte bio-razgradljivo embalažo, ki izdelek varujejo pred svetlobo, vlago in zrakom. Te pa v škatlice po 7 kos in večje vrečke po cca. 30 kos - kakršne imate na voljo v naši ponudbi. Ves postopek je ISO certificiran.
Ker gre za sadež, se lahko izdelek razlikuje po velikosti, barvi in obliki. To je popolnoma normalno.
Ampak fermetacija se še ni zaključila! Mikroorganizmi v embalaži nadaljujejo svoje delo, vse dokler izdelka ne zaužijemo.